ApărareȘtiri

Forțele Aeriene ale SUA achiziționează 125.000 de pistoale noi pentru a înlocui actuale arme, vechi de 35 de ani

Sursa: US Air Force

Forțele Aeriene ale SUA au comandat un număr de 125.000 de arme M18 Modular Pistol System de 9mm, pentru care au plătit 22,1 milioane de dolari firmei Sig Sauer, noile arme urmând să înlocuiască actualele pistoale M9, folosite de membri aviației militare americane începând din 1985, relatează Business Insider și Task & Purpose.

O variantă mai redusă a pistolului M17, pe care Armata SUA îl utilizează din 2017, armele M18 comandate de Forțele Aeriene ale SUA urmează să fie livrate până în august 2022, au precizat autoritățile americane

“M9-urile sunt pistoale realizate complet din metal, mai mari, mai grele”, a afirmat Merrill Adkison, un oficial din cadrul Air Force Life Cycle Management Center (AFLCMC). “În timp ce M18 sunt pistoale mai ușoare, din polimeri”, a adăugat Adkison.

Achiziția vine la scurt timp după Corpul Pușcașilor Marini a început procesul de achiziție de pistoale M18 la sfârșitul lunii mai, cu data estimată de finalizare a livrărilor fiind sfârșitul anului 2023.

Decizia de înlocuire a pistoalelor M9 a fost luată ca urmare a problemelor legate de vechimea și costurile de întreținere ale acestor arme. Conform AFLCMC, costul de întreținere al unui M18 se ridică la doar o treime din cel al unui pistol M9.

Armele M17/18 sunt variante dezvoltate având la bază pistolul modular semi-automat Sig Sauer P320.

Sursa: US Air Force