EnergieȘtiri

Fondul Proprietatea poate participa la vânzarea participațiile deținute de Enel în România

Fondul Proprietatea poate participa la vânzarea participațiile deținute de Enel în România, respectiv cele din Enel Energie Muntenia S.A. și  E-Distributie Muntenia S.A,  fiind notificat în acest sens de grupul italian.

Fondul, a informat printr-un comunicat trimis marți BVB că a primit ”o notificare de la Enel S.p.A. cu privire la exercitarea de către Fond a dreptului de a participa la vânzare” în baza acordului de privatizare încheiat în 2007 și că invitația survine încheierii de Enel și grupul elen Public Power Corporation a contractului de vânzare a tuturor participațiilor deținute de Enel în România.

Deocamdată, Fondul Proprietatea analizează ”opțiunile sale strategice”, orice vânzare potențială fiind condiționată  de finalizarea tranzacției dintre Enel și PPC.

Grupul italian de utilităţi Enel a anunţat săptămâna trecută că îşi va vinde operaţiunile din România către grupul grec Public Power Corp (PPC) pentru 1,26 miliarde de euro, în cadrul unui plan care vizează reducerea datoriilor şi concentrarea pe energiile verzi.