ApărareȘtiri

Firma Aerostar Bacău, desemnată oficial Centru de Mentenață pentru F- 16

Sursa: Forțele Aeriene Române

Statul Major al Forțelor Aeriene Române a semnat astăzi protocolul de colaborare cu firma S.C. Aerostar S.A., desemnată ca Centru de Mentenață pentru aeronavele multirol F – 16 din dotarea aviației române, se arată într-un comunicat al RoAF.

“Astăzi, 07 august 2020, a fost semnat protocolul de colaborare între Statul Major al Forțelor Aeriene și Compania S.C. Aerostar S.A., desemnată ca Centru de Mentenață aeronave F – 16, în acest fel contribuind la dezvoltarea și continuarea unei relații de colaborare strânse dintre industria națională de apărare și Ministerul Apărării Naționale”.

Astăzi, 07 august 2020, a fost semnat protocolul de colaborare între Statul Major al Forțelor Aeriene și Compania S.C….

Gepostet von Forţele Aeriene Române am Freitag, 7. August 2020

S.C. Aerostar S.A. are o prezență de peste 60 de ani pe teritoriul național și o cooperare îndelungată cu Forțele Aeriene Române, prin participarea la programe de anvergură în domeniul aviației militare.

Desemnarea firmei ca Centru de Mentenanță aeronave F – 16, “asigură concentrarea tuturor resurselor necesare într-un singur centru de mentenanță pe teritoriul României, atât pentru regenerarea resursei cât și pentru modernizarea aeronavelor F-16”, se mai precizează în comunicat.

În contextul direcționării a 2% din PIB către bugetul Ministerului Apărării Naționale, “viziunea strategică a Guvernului României este de a reconecta industria națională de apărare la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar participării cu produse competitive la programele majore de înzestrare pe care le derulează Armata României”.