ApărareȘtiri

Exercițiul Defender Europe 20 se reia: Forțele americane plănuiesc operațiuni de desant aerian în Balcani și zona Mării Negre

Armata americană în Europa a anunțat reluarea unora dintre operațiunile asociate exercițiului Defender Europe 20, după ce manevrele au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, în urma consultărilor cu Ministerul Apărării de la Varșovia, cele două părți au decis ca Allied Sipirit, un exercițiu care face parte din Defender Europe 20, va avea loc în perioada 5 și 19 iunie în tabăra Drawsko Pomorskie din Silezia Inferioară, Polonia.

Anunțul, care a fost publicat pe 13 mai, precizează că au fost luate măsuri pentru a asigura siguranța și sănătatea tuturor participanților.

Exercițiu bilateral va include o operațiune aeriană poloneză și manevre de traversare a unui râu de către o divizie mixtă polono-americană. Aproape 6.000 de militari americani și polonezi vor participa la exercițiu.

În zona Balcanilor și a Mării Negre, Brigada 173 Aeropurtată (SUA) va efectua operațiuni de desant aerian.

Exerciții ca Defender Europe 20 demonstrează că aliații și partenerii NATO sunt mai puternici împreună și că angajamentul SUA față de NATO este ferm, se mai afirmă în comunicat.

Armata Americană în Europa plănuiește să efectueze exerciții suplimentare în regiune în perioada următoare.

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, exercițiul Defender Europe 20 a fost modificat în luna martie, în condițiile suspendării dislocării de forțe din SUA în Europa.