ApărareȘtiri

Eventuala dispariție a lui Vladimir Putin din fruntea Rusiei nu va schimba situația Ucrainei – oficial de la Kiev

Președintele Vladimir Putin și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu (Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool Photo)

Eventuala demisie sau demitere a lui Vladimir Putin din funcția de președinte al Federației Ruse nu va schimba poziția Moscovei față de Ucraina, deoarece în conducerea Rusiei sunt o mulțime de astfel de personaje similare cu “Putin”, a declarat un oficial ucrainean de rang înalt.

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională şi Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a afirmat că “este o greșeală că, dacă nu există Putin, vor exista schimbări în favoarea țării noastre”.

Oficialul este convins că mulți oameni aflați în acest moment la putere în Rusia gândesc la fel ca Putin.

“Există o mulțime de astfel de «Putini» acolo. Sunt sute. Din 85 de oameni care conduc în prezent Federația Rusă, oricare poate fi un «Putini», cu excepția unui număr mic de persoane. Aceștia sunt șapte oameni, ca să spunem așa, de orientare liberală”, a afirmat Danilov, într-un interviu pentru Apostrofhe TV, potrivit agenției UNIAN.

Demnitarul a indicat și condițiile care ar putea permite Ucrainei să câștige războiul până la sfârșitul anului.

„Dacă primim cantitatea și calitatea armelor oferite de partenerii noștri, dacă vom obține împrumuturi-închiriere și alte oportunități de susținere a țării noastre, atunci o astfel de sarcină poate fi îndeplinită. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, înțelegem că va fi foarte dificil, dar vom continua lupta pentru independență”, a explicat Danilov.