IT&CȘtiri

Europa ar putea avea nevoie de o agenție de reglementare a inteligenței artificiale, susține Germania

Sursa: cpomagazine.com

Uniunea Europeană ar putea avea nevoie de o agenție care să reglementeze dezvoltarea inteligenței artificiale (IA) pentru a stimula încrederea consumatorilor în această tehnologie și pentru a ajuta la dezvoltarea potențialului economic al acestei tehnologii, a declarat ministrul german al Justiției, Christine Lambrecht, citată de Bloomberg.

Ministrul a făcut această afirmație marți, în timpul unei audieri într-o comisie a Parlamentului European, în cadrul căreia a prezentat prioritățile pentru Președinției germane a Consiliului UE. Lambrecht a menționat că există o doză “mare de scepticism” din partea consumatorilor cu privire la procesarea datelor de către inteligența artificială.

“Un cadru legal uniform pentru inteligența artificială este foarte important”, a declarat Lambrecht, adăugând că: “poate avem nevoie de o soluție europeană prin intermediul unei agenții europene, potențial cu capacitatea de aplicare a legii – cred că aceasta este o sugestie privind IA la care se merită să ne gândim”.

UE își propune să fie printre primele entități politice majore care reglementează inteligența artificială în domenii precum sănătatea, aplicarea legii și transportul.

Comisia Europeană trebuie să prezinte o propunere legislativă privind inteligența artificială până la sfârșitul anului.