EnergieȘtiri

Electica Furnizare a cumpărat Parcul Fotovoltaic Stănești (Giurgiu) / Intrare pe piața energiei verzi

Foto: Arhiva

Electrica Furnizare, membru al Grupului Electrica a cumpărat Parcul Fotovoltaic Stănești (Giurgiu), intrând astfel pe piața producției de energie din resurse regenerabile, conform unui comunicat al companiei.  

Electrica Furnizare a semnat un contract de vânzare-cumpărare cu Raylexo Limited şi Long Bridge Management şi Administrare SRL, în acestă tranzacție Grupul Electrica fiind asistat de PricewaterhouseCoopers Management Consultants SRL şi Volciuc-Ionescu SPRL.

Parcul fotovoltaic Stăneşti are o  o capacitate instalată de 7,5 MW şi o capacitate de funcţionare de 6,8 MW, este amplasat pe o suprafaţă de 17,5 ha, a fost construit în perioada octombrie 2012 – ianuarie 2013 și a început să furnizeze energie electrică în reţea  în februarie 2013.

Electrica Furnizare, filiala de furnizare energie electrică şi gaze naturale a Grupului Electrica are 3,6 milioane de clienţi finali și  în primul trimestru al acestui an a furnizat pe piaţa cu amănuntul aproximativ 2,5 TWh (în creştere cu 2% faţă de T1 2019) .

Electrica Furnizare este lider de piaţă de 19,83%, având o cotă de 53,15% pe piaţa reglementată şi de 11,64% pe piaţa concurenţială.