ApărareȘtiri

Elbit va furniza sisteme de vedere pe timp de noapte forțelor armate britanice și americane

Sistem de vedere pe timp de noapte XACT nv33 (Elbit Sytems)

Grupul israelian Elbit Systems a anunțat că a câștigat recent o serie de contracte pentru furnizarea de echipamente de vedere pe timp de noapte forțelor armate britanice și americane.

Astfel, filiala din Marea Britanie a grupului israelian, Elbit Systems UK Limited, a primit un contract inițial, cu valoare care se ridică la aproximativ 16 milioane de dolari (aproximativ 11,5 milioane de lire sterline), în baza căruia va furniza forțelor armate britanice un număr neprecizat de sisteme de vedere pe timp de noapte XACT nv33 NVG, relatează publicația Globes.

Contractul inițial, anunțat pe 8 iunie, se va derula pe o durată de 18 luni și există posibilitatea ca Ministerul Apărării de la Londra să depună comenzi suplimentare în următorii cinci ani, a precizat compania.

Conform contractului, Elbit Systems UK va furniza sisteme de vedere pe timp de noapte într-o configurație montată pe caschetă.

Sistemele de vedere pe timp de noapte din familia XACT au fost selectate de o serie de țări NATO, inclusiv Germania și Olanda, precum și de Israel.

Iar săptămână trecută, pe 17 iunie, Elbit Systems of America a primit două comenzi în valoare de 29 de milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de vedere pe timp de noapte AN/AVS-6 Aviator’s Night Vision Imaging System (ANVIS) al piloților de elicoptere din cadrul armatei SUA și Gărzii Naționale, potrivit publicației Globes.

Procesul de modernizare a sistemlor ANVIS presupune instalarea de tuburi de intensificare a imaginii cu fosfor alb, înlocuind intensificarea imaginii în verde. Fosforul alb va îmbunătăți sistemele ANVIS, deoarece prezintă imagini în alb-negru, care pot părea mai naturale pentru ochi. Noile tuburi de intensificare a imaginii vor oferi, de asemenea, un contrast mai bun, împreună cu o rezoluție ridicată a imaginii la distanțe mai mari pentru piloți.

Președintele și directorul general al Elbit Systems of America, Raanan Horowitz, a declarat: „Piloții armatei SUA își pot îndeplini cu succes misiunea și pot zbura cu încredere în orice condiții de lumină”.