ApărareȘtiri

 Elbit Systems a prezentat drona  HermesTM 650 Spark

Foto: Elbit Systems

Elbit Systems a prezentat drona  HermesTM 650 Spark un sistem aerian de operare fără pilot (UAS) de ultimă generație se mândrește cu o anduranță remarcabilă, versatilitate și performanțe operaționale terestre, aeriene și maritime, informează un comunicat trimis Umbrela Strategică.

Principalele beneficii și caracteristici:

  • Operare autonomă
  • Anvelopă de zbor – extinsă, unică
  • Capacitate marită pentru încărcătură
  • Cost minim pe durata de viață în exploatare (LCC)
  • Standarde excepționale de siguranta, supraviețuire și imunitate
  • Raza, viteza de zbor și eficiența extinsă
  • Compatibil cu standardul NATO STANAG 4671

“Lansarea dronei Hermes  650TM Spark marchează o etapă importantă pentru Elbit Systems. Acestă dronă, construită în baza a decenii de leadership pe piață, întărește angajamentul nostru de a depăși limitele tehnologiei și de a oferi capabilități excepționale partenerilor noștri globali. Sunt încrezător că această nouă completare a portofoliului nostru variat și inovator de apărare aeriană va consolida și mai mult angajamentul de a dezvolta tehnologia de apărare, de a asigura securitatea și de a răspunde nevoilor dinamice ale câmpului de luptă”, a declarat Yoram Shmuely, director general al Elbit Systems Aerospace.

Cu capacitate marită pentru încarcatură, Hermes 650TM Spark permite configurații cu mai multă încărcătură utilă, fără a compromite anduranța zborului. Întreg designul se concentrează pe minimizarea costului ciclului de viață (LCC), asigurând o misiune performantă și eficientă din punct de vedere al costurilor.

Drona Hermes 650TM Spark respectă cele mai înalte standarde de siguranță, supraviețuire și imunitate, completate de practici de întreținere moderne, autonome și predictive, contribuind în cele din urmă la un cost redus al ciclului de viață.

Proiectată pentru versatilitate și fiabilitate, acesta excelează în misiuni aeriene de altitudine medie și de lungă durată, datorită unor caracteristici precum decolarea și aterizarea automată (ATOL) și capacitatea de auto-taxi pe piste scurte.

Cu o greutate de 260 kg, drona Hermes 650TM Spark se mândrește cu opt stații de depozitare modulare, care găzduiesc compartimente mari pentru încărcătură utilă în fuselaj și șase puncte de fixare pe aripi. Acest lucru îi permite să transporte încărcătură utilă de până la 120 kg, fără a compromite anduranța zborului, chiar și în condiții de combustibil la capacitate maximă .

Încărcătura multiplă a sistemului integrează sisteme electro-optice (EO) de înaltă calitate, radar, SIGINT și alte funcționalități avansate simultan. Acesta are capacitatea de a executa misiuni de lungă durată în raza de acțiune a SATCOM și are o autonomie de până la 24 de ore.