ApărareȘtiri

Elbit Systems a câștigat patru contracte pentru modernizarea IAR 99 Șoim și IAR 33

Foto: Elbit Systems

Elbit Systems a câștigat patru contracte pentru modernizarea IAR 99 SOIM și IAR 33 ale aviației militare române și se va implica în modernizarea avionicii și sistemelor pentru război electronic ale celor două tipuri de aeronave.

Contractele privesc modernizarea avionicii IAR 99 SOIM, precum și suite de război electronic, sisteme electro-optice cu infraroșu (EOIR) și sisteme Brightnite pentru elicopterele IAR 330.

Pentru unul dintre contracte, compania va integra sistemul SPECTRO XR  pe elicopterele IAR 330, pentru a spori capacitățile operaționale ale marinei militare.

În al doilea contract,  Elbit Systems va furniza o serie completă de război electronic (EW), inclusiv un receptor de avertizare radar (RWR), un sistem de avertizare cu laser (LWS), un sistem de avertizare cu rachete infraroșu (IR MWS) și un sistem de distribuire a contramăsurilor (CMDS).

Ca parte a unui al treilea contract  vor fi furnizate sisteme de afișare și urmărire, sisteme electro-optice  și un pachet de misiune pentru aeronave, care include ecrane inteligente, hărți digitale și sisteme de recunoaștere.

Elbit  va furniza, de asemenea, sisteme Brightnite către IAR Brașov, pentru elicopterele Puma 330 SAR ale Forțelor Aeriene Române. Acest contract va fi derulat pe o perioadă de doi ani.

”Aceste contracte extind palmaresul Elbit Systems în ceea ce privește livrarea de proiecte de succes pentru Forțele Armate Române, inclusiv contractele subsecvente acordate după ce Elbit Systems a fost contractată pentru prima dată pentru modernizarea elicopterelor și aeronavelor”, a declarat Ran Kril, vicepreședinte executiv pentru Marketing Internațional și Dezvoltare al Elbit Systems, conform unui comunicat trimis Umbrela Strategică.