ApărareȘtiri

Elbit a primit un contract de 120 de milioane de dolari pentru noul lot de Piranha al armatei

Foto: Arhiva

Elbit Systems va furniza turele telecomandate, mitraliere telecomandate (RCWS) și sisteme de mortiere pentru transportorul blindat Piranha 5 al armatei române, în cadrul unui contract subsecvent în valore de 120 de milioane de dolari, a anunțat compania, într-un comunicat trimis Umbrela Strategică.

Elbit Sys, listată pe NASDAQ, a notificat că contractul a fost atribuit filialei din România de la GDELS și că ”lucrările vor fi efectuate în România pe o perioadă de trei ani.”.

Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, RCWS și sistemele de mortiere SPEAR, toate integrate la bordul APC “Piranha V” al GDELS.

UT30 MK2 de la Elbit Systems este o turelă ușoară fără operator de 30mm care integrează sisteme de luptă, sisteme de control al focului, senzori și sisteme de afișare pentru o eficacitate sporită în luptă și capacități de identificare a țintelor.

RCWS este o stație de luptă de 12,7 mm de mare precizie și greutate redusă. SPEAR este un sistem de mortier autohton computerizat și autonom de 120 mm.

“Atribuirea acestui  contract de continuare reprezintă încă un vot de încredere în portofoliul de soluții ale Elbit Systems pentru platformele blindate. Consider că extinderea capacității noastre de integrare și de producție în Europa ne consolidează capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de capabilități avansate și dovedite pentru platformele blindate”, a declarat Butzi Machlis, președinte și director executiv al Elbit Systems.