ApărareȘtiri

Echipaje mixte, formate din piloți sârbi și ruși, vor efectua zboruri de antrenament în cursul unui exercițiu în Serbia

Avioane MiG-29 ale aviației Serbiei (mod.gov.rs)

Echipaje mixte, formate din piloți militari sârbi și ruși, vor efectua zboruri de antrenament cu avioane de luptă MiG-29 și elicoptere Mi-8 și Mi-35 în cursul exercițiului aerian ruso-sârb BARS 2021, ce are loc în perioada 12-14 octombrie în Serbia, informează autoritățile din cele două țări.

Activitățile de zbor, care se vor desfășura în spațiul aerian al Serbiei, vor consta în manevre de luptă și simulări de lupte aeriene cu avioane MiG-29; misiuni de salvare și căutare, evacuare, manevre acrobatice complexe și operațiuni de luptă cu elicoptere Mi-8 și Mi-35.

Aproximativ zece unități de tehnică militară ale Forțelor Aeriene și Forțelor de Apărare Aeriană din Serbia vor participa la ediția din acest an exercițiului.

Pentru a avea o interacțiune eficientă în cadrul echipajelor mixte, piloții ruși au studiat în prealabil terminologia aviatică și frazeologia comunicării radio în limba sârbă, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova.

„BARS 2021” este cea de-a șasea ediție consecutivă a acestui exercițiu tactic care permite piloților ruși și sârbi să facă schimb de experiență și cunoștințe în domeniul utilizării în luptă a avioanelor aflate în arsenalul ambelor forțe aviatice, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Belgrad.

Aviația sârbă este echipată cu serie de aeronave de origine sovietică sau rusă, inclusiv nouă avioane de luptă MiG-29, 13 elicoptere Mi-8/17 și șapte Mi-35.