ApărareȘtiri

Durdilly, Airbus: Activitățile în domeniul elicopterelor, apărării, mai puțin afectate de COVID-19 decât transportul aerian de pasageri

Georges Durdilly, DG Airbus Helicopters România

Filiala Airbus din România s-a dovedit rezistentă la criza COVID-19, în principal pentru că activitatea de bază la nivel local este în domeniul elicopterelor, un segment care, alături de apărare și spațiu, a fost mult mai puțin afectat de efectele pandemiei comparativ cu cel al transportului aerian de pasageri, a declarat Georges Durdilly, director general Airbus Helicopters România.

Umbrela Strategică vă prezintă prima parte a interviului în exclusivitate cu directorul general al Airbus Helicopters România.

Reporter: Anul 2020 a fost unul dificil pentru economia lumii, iar industria aerospațială nu a fost o excepție. Ce măsuri a luat Airbus pentru a atenua impactul crizei?

Georges Durdilly: “Airbus este o companie globală și pune în aplicare măsuri de combatere a pandemiei în fiecare țară, în conformitate cu autoritățile naționale și reglementările acestora. De asemenea, sprijinim în mod activ organizațiile medicale și de salvare cu produsele noastre. Suntem încrezători că transportul aerian este un mod de transport foarte sigur și își va reveni odată ce programele de vaccinare vor fi implementate. Aviația joacă un rol central pentru umanitate în secolul al XXI-lea, în primul rând prin unirea și conectarea oamenilor. Aviația se află în centrul creșterii economice globale. Creează locuri de muncă, facilitează comerțul, permite turismul și sprijină dezvoltarea durabilă în întreaga lume”.

Reporter: Cât de mult a afectat criza proiectele și planurile Airbus în România?

Georges Durdilly: “În ceea ce privește Airbus în România, aceasta a fost rezistentă la șocuri, în principal pentru că activitatea de bază la nivel local se află în domeniul elicopterelor, iar contextul actual demonstrează că piețele de apărare, spațiu și elicoptere au fost mai puțin afectate de criza COVID-19 decât sectorul transportului aerian

Parteneriatele noastre cu părțile interesate din industrie ca partener principal pentru sectorul aerospațial local sunt robuste și ne menținem angajamentul de a continua să sprijinim clienții noștri”.

Aș dori să adaug că anul acesta am câștigat licitația IGSU pentru întreținerea H135, contract care este important pentru noi, ținând cont de ordinul primit de la Ministerul de Interne anul trecut pentru 6 elicoptere H135, în cadrul unui acord pentru o comandă de până la 10 elicoptere. Acest tip de contract aduce valoare României, sprijinul fiind executat de Airbus Helicopters România”.