ApărareȘtiri

Ucraina: Duelurile de artilerie sunt atât de acerbe, încât, în medie, 2 din 6 obuziere ucrainene trebuie reparate după fiecare luptă

Imagine apărut în domeniul public pe 18 mai care prezintă tiruri ale artileriei rusești vizând un obuzier ucrainean M777 (FOTO: defence-ua.com)

După fiecare duel de artilerie, în medie, două din șase obuziere tractate de tip M777 trebuie reparate, deoarece componentele acestor tunuri sunt deteriorate de în urma tirului artileriei rusești, a declarat ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Denis Sharapov, citat de Defense Express.

În aceste condiții, Ucraina are nevoie de sprijin tehnic constant din partea producătorilor occidentali pentru a putea să repare armamentul.

Lipsa de timp nu permite Ucrainei să transporte sistemele deteriorate la fabricile din Ucraina. Prin urmare, Ucraina are nevoie și de o aprovizionare stabilă de piese de schimb și componente pentru armament.

Shaparov a subliniat că specialiștii ucraineni fac minuni în funcționarea celor mai noi modele de arme occidentale.

Un alt oficial de la Kiev a explicat recent că Ucraina este complet dependentă de armamentul occidental, însă armata ucraineană pierde luptele din cauza numărului insuficient de piese de artilerie și muniție,

Adjunctul șefului agenției de informații militare a Ucrainei, Vadim Skibitski, a declarat că „Ucraina are o piesă de artilerie pentru 10-15 piese de artilerie rusești. Partenerii noștri occidentali ne-au oferit aproximativ 10% din ceea ce au”.

Skibitski a menționat că Ucraina și-a epuizat aproape toate stocurile de obuze, iar acum depinde de muniția livrată de țările occidentale.

De asemenea, un raport recent, întocmit de oficiali din serviciile de informații ucrainene și occidentale, dezvăluia că trupele Kievului se confruntă cu dificultăți uriașe în duelurile de artilerie cu Rusia.