ApărareȘtiri

Doi morți după prăbușirea unui avion de atac ușor Embraer EMB 314/A-29 Super Tucano al Forțelor Aeriene din Mali

Un avion de atac ușor și antrenament Embraer EMB 314/A-29 Super Tucano al Forțele Aeriene din Mali s-a prăbușit pe 7 aprilie, incident ce reprezintă o lovitură importantă pentru țara africană care de mai mulți ani luptă împotriva insurgenților și teroriștilor islamiști care controlează porțiuni însemnate din nordul statului, informează Jane’s.

Cei doi membri ai echipajului avionului au decedat în urma incidentului, care s-a produs în apropiere de localitatea Sévaré, unde se află și o bază aeriană.

Momentan nu a fost stabilită cauza tragediei, însă Forțele Aeriene din Mali au transmis că piloții au pierdut controlul în timp ce se apropiau pentru aterizare, potrivit site-ului Defence Web.

Forțele Aeriene din Mali mai au în dotare alte trei avioane Super Tucano, dar și 9 aparate MiG-21, două elicoptere utilitare H215M/AS332 Super Puma, opt elicoptere de atac Mi-24/35 și câteva avioane de transport.

Avioane Embraer EMB 314/A-29 Super Tucano pot fi echipate cu mitraliere, rachete și bombe de mare precizie și pot efectua misiuni de combatere a terorismului și contra-insurgență la costuri reduse.

La începutul lunii martie, Forțele Aeriene ale SUA au comandat două Sierra Nevada/Embraer A-29 light. Valoarea contractului se ridică la 129 de milioane de dolari.