Știri

Directorul și șeful operațiunilor SRI s-au întâlnit cu directorul CIA

Foto: www.sri.ro

Directorul SRI, Eduard Hellvig și generalul Răzvan Ionescu, șeful operațiunilor Serviciului s-au întâlnit ”zilele acestea”, William Burns, directorul CIA și cu Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, a informat, vineri, SRI.

Principalele teme de pe agenda convorbirilor au privit situația de securitate regională și globală în contextul actual, cât și dinamica situației operative, se menționează într-un comunicat al SRI.

În cadrul discuțiilor au fost punctate importanța cooperării și schimbului de informații dintre SRI și serviciile din SUA, rezultatele obținute precum și modalitățile de continuare a parteneriatului strategic în domeniile analizate.

La finalul întâlnirilor, atât conducerea SRI cât și cele ale structurilor de intelligence ale SUA au reconfirmat angajamentele ferme de a continua să lucreze împreună pentru a preveni și contracara agresiunile care amenință securitatea națională și regională, inclusiv a celor cu impact la nivel global, a mai informat SRI.