InfrastructurăȘtiri

Directorul general al companiei Romarm a fost demis

Proiectile 25x137mm (Romarm)

Consiliul de Administrație al companiei Romarm a decis joi revocarea din funcția de director general a lui Gabriel Țuțu, aflat în prezent sub control judiciar într-un dosar instrumentat de DNA.

”Având în vedere evoluția evenimentelor cu privire la situația domnului Gabriel Țuțu, prin impunerea unor noi obligații în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administrație al CN Romarm SA a decis revocarea domnului Gabriel Țuțu din calitatea de Director General al companiei, începand cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou Director General, conducerea executivă va fi asigurată de către Directorul Economic al CN Romarm SA”, se spune într-un comunicat al companiei.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunţat luna trecută că ministerul a început procedurile pentru selecţia Consiliului de Administraţie al Romarm şi a directorului general, conform Ordonanţei 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, menţionând că procedura ar putea să dureze aproape trei luni.

Conform DNA, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.