IntelligenceȘtiri

Directorul FBI Christopher Wray a avut o ”întâlnire de lucru” cu directorul interimar al SRI

Foto: www.sri.ro

Generalul Răzvan Ionescu, directorul interimar al SRI a avut ”o întâlnire de lucru” cu directorul FBI, Christopher Wray, la București, pe 20 februarie, a comunicat, joi, SRI.

În cadrul discuțiilor, s-au abordat teme de interes major legate de situația regională și globală, precum și perspectivele de consolidare și pe mai departe a parteneriatului și cooperării între SRI și FBI. A fost subliniată importanța schimbului de informații și expertiză între cele două instituții.

Convorbirile s-au axat pe consolidarea cooperării bilaterale, cu accent pe aspectele operaționale și capacitățile comune de contracarare a factorilor de risc ce pot genera provocări de securitate pentru cele două state. Rămâne prioritară colaborarea pe mai multe domenii de interes actual, cum ar fi combaterea criminalității organizate transfrontaliere și a agresiunilor cibernetice, zone în care parteneriatul SRI-FBI are o tradiție consolidată.

Una dintre concluziile discuțiilor a vizat necesitatea continuării transformărilor instituționale pentru a răspunde cu eficiență complexității amenințărilor hibride. Cei doi oficiali au căzut de acord asupra importanței unei abordări integrate a resurselor și amenințărilor, precum și a consolidării cooperării interinstituționale.

Întâlnirea  ”a reconfirmat angajamentul ambelor părți de a continua colaborarea și schimbul de expertiză pentru asigurarea securității naționale și a contracarării riscurilor emergente”, a precizat SRI.

Tot pe 20 februarie, directorul FBI Christopher Wray s-a întâlnit cu vicepremierul Cătălin Predoiu, ministru de Interne și cu procurorul general al PÎCCJ, Alex Florenţa.