IntelligenceȘtiri

Directorul adjunct al SIE, generalul-locotenent Octavian Brița, a primit a patra stea

Emblema SIE (Foto: sie.ro)

Generalul-locotenent Octavian Brița, director adjunct al Serviciului de Informații Externe, a fost înaintat la gradul de general cu patru stele printr-un decret semnat marți de către președintele Klaus Iohannis.

Generalul Brița este șeful Directoratului de Resurse din SIE, al treilea în ierarhia serviciului de informații. El a fost numit în această funcție în iunie 2019.

Octavian Brița activează în SIE din 1995, unde a executat misiuni în străinătate – temporare și de lungă durată, iar în țară a ocupat  funcții manageriale în domeniul operativ: locțiitor șef direcție, șef direcție și șef direcție generală. Este cavaler al ordinului național Steaua României.

Și prim-adjunctul directorului SIE și șef al Directoratului de Operațiuni, Eugen Nedelcu, este general cu patru stele.

Tot marți, președintele Iohannis a conferit mai multe decorații membrilor SIE, ”în semn de apreciere pentru excepționalul profesionalism dovedit în îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice Serviciului de Informații Externe”.

UPDATE: Miercuri, președintele a acordat prima stea (general de brigadă) pentru șase colonei din SIE. De asemenea, doi generali de brigadă din SIE au fost îost înaintați la gradul de general-maior.