ApărareȘtiri

Dîncu: Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul Armatei și pensii echitabile pentru toți rezerviștii

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu (Foro: Facebook)

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat recent că printre prioritățile mandatului său se numără realizarea unui sistem de salarizare decent pentru personalul armatei române și luarea de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviștilor, potrivit unui comunicat MApN.

„Reiterez ceea ce am mai spus și în alte rânduri: performanța profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO. Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar și civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviștilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorități majore ale mandatului meu de ministru”, a declarat oficialul, cu ocazia unei vizite de informare în garnizoana Iași.

Șeful MApN a vorbit și despre accelerarea programelor de achiziții de tehnică militară pentru Armata română.

„De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziții”, a afirmat Dîncu.

Ministrul a subliniat că personalul militar și civil este cea mai importantă resursă a Armatei.

„Fără oameni suficienți, bine pregătiți, bine motivați, care să beneficieze de condiții decente atât la locul de muncă, precum și acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă și eficientă. Reiterez ceea ce am mai spus și în alte rânduri: performanța profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO”, a explicat Dîncu.