ApărareȘtiri

Deputatul Nicu Fălcoi, fost pilot militar, a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a NATO

Deputatul Nicu Fălcoi, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a NATO (Facebook)

Deputatul Nicu Fălcoi (USR) a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a NATO, un organism care reunește 269 membri din parlamentele celor 30 de țări membre ale Alianței.

Deputatul este vicelider al grupului ”Alianța liberalilor și democraților” din AP NATO și vicepreședinte al Comisiei de Apărare și Securitate (DSC). Fălcoi este membru al Comisiei pentru Apărare a Camerei Deputaților și a fost președinte al Comisiei de control a SIE.

”Funcția mă onorează și mă responsabilizează foarte mult, mai ales ținând cont de perioada dificilă pe care o străbatem. Adunarea Parlamentară NATO este un liant și un foarte important for de discuție pentru teme și subiecte fierbinți de politică externă, apărare și securitate”, a spus deputatul USR.

Din AP NATO mai fac parte delegați din 11 țări asociate, 4 țări asociate mediteraneene și 8 delegații parlamentare de observatori.

Deputatul Nicu Fălcoi a fost pilot de MiG-21 și MiG-23, activând între 1989 – 2006 la Baza 93 Aeriană Timișoara și Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii.