ApărareȘtiri

Damen și Blohm & Voss au fost selectate pentru construirea fregatelor MKS180 pentru marina militară germană

Sursa: damen. com

Guvernul german și-a anunțat intenția de a selecta Damen drept contractor principal, împreună cu partenerii Blohm & Voss și Thales, pentru furnizarea a cel puțin patru nave de luptă MKS 180 marinei militare germane, conform unui comunicat al companiei olandeze.

Tranzacția trebuie aprobată de Bundestag.

Navele vor fi construite la șantierul naval deținut de Blohm &Voss în Hamburg și în alte locații ale grupului Lurssen. 80% din totalul net al contractului va fi investit de Damen în Germania.

Aceeași metodă se aplică și în cazul sistemelor electronice, furnizate de Thales Nederland după propriul design. Aproximativ 70% din servicii vor fi livrate de filiala germană a Thales și de alți subcontractori germani.

Grupul german de șantiere navale Lurssen – compania principală din care face parte Blohm &Voss – și grupul Damen Shipyards formează un parteneriat care are la bază două afaceri de familie, cu o istorie în domeniul construcției de nave militare și comerciale de peste 140 de ani.

Proiectul MKS 180 contribuie la asigurarea potențialului de export și a expertizei pe termen lung atât pentru Olanda, cât și pentru Germania. De asemenea, proiectul deschide perspective pentru cooperarea europeană în industria de apărare.