ApărareȘtiri

Damen este ”dezamăgită” de decizia CAB privind licitația pentru corvete și continuă lupta în justiție

T22-SIGMA (DAMEN)

”Damen a primit decizia Curții de Apel București ca urmare a apelui formulat în instanță în ceea ce privește rezultatul Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională” (…) , deși cu dezamăgire, am primit cu respect decizia Curții de Apel București”, se spune într-un comunicat al companiei trimis marți Umbrela Strategică. 

Damen reiterează că acțiunile sale  ”au fost în spiritul consolidării statului de drept și a procedurilor de licitație” și va ”căuta în continuare o clarificare definitivă a suspiciunilor publice, a scurgerilor de informații clasificate și a controverselor nefondate din media”.

”În spiritul transparenței și al clarității, Damen a solicitat în instanță accesul la documentele ofertelor de licitație. Acest lucru a fost refuzat până acum, obligând compania Damen să înceapă noi demersuri în justiție pentru rezolvarea acestor aspecte”, se mai spune în comunicatul companiei.

”Damen este mai hotărât ca niciodată să rămână un partener de încredere al României pentru construcția de nave civile și militare cu peste 6500 de angajați și subcontractanți în România. Damen este singurul constructor de nave din România care și-a dovedit capacitatea de a livra la timp, respectând bugetele și parametrii contractați. Din momentul începerii licitației, șantierele navale Damen din România au livrat mai multe nave pentru forțe navale din întreaga lume”, mai transmite compania,

În acest an, ”Șantierul Naval Damen Galati livrează pentru Australia unul dintre cele mai moderne și avansate spărgătoare de gheață din lume și o a doua corvetă pentru Marina Pakistanului după ce prima dintre ele a fost livrată anul trecut”.