ApărareȘtiri

Curtea de Conturi a găsit nereguli în indexarea pensiilor MApN / Casa de Pensii a MApN a contestat decizia

Foto: Arhiva

Curtea de Conturi a găsit neconcordanțe în procedura de indexare a pensiilor militare, însă Casa de Pensii Sectorială a MApN a contestat în instanță, ”în conformitate cu procedurile legale”, măsurile și termenele de remediere ale acestora, stabilite printr-o decizie a Curții, ulterioară controlului, a informat, joi seară , Casa Sectorială de Pensii a MApN, într-o comunicare de pe site-ul MApN

”Comisia de control a Curții de Conturi a identificat unele neconcordanțe privind procedura de indexare a pensiilor și a stabilit măsuri și termene pentru remedierea acestora, concluzionând controlul cu Decizia nr. 4 / 13.07.2020. În conformitate cu procedurile legale, Casa de Pensii Sectorială a MApN a procedat la contestarea Deciziei Curții de Conturi și, ulterior, s-a adresat instanței de judecată pentru clarificarea aspectelor rămase în discuție. La acest moment, nu pot fi făcute publice documentele care stau la baza dosarului acțiunii deschise în instanță, procedurile legale interzicând în mod expres acest lucru”, se spune în comunicarea de pe site-ul MApN.

În comunicarea Casei Sectoriale e Pensii a MApN se precizează că controlul Curții de Conturi s-a făcut la solicitarea ministrului Nicolae Ciucă,  având în vedere: ”probleme semnalate de pensionarii militari în legătură cu modul de implementare de către Casa de Pensii Sectorială a MApN a procesului de actualizare a pensiilor militare în concordanță cu prevederile Legii nr.152/2017, coroborate cu art.60 din Legea nr.223/2015, precum și cu privire la existența unor diferențe de procedură în aplicarea acestei operațiuni între casele de pensii sectoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și MApN”.

La acest moment, ”nu pot fi făcute publice documentele care stau la baza dosarului acțiunii deschise în instanță, procedurile legale interzicând în mod expres acest lucru”.

Ministerul Apărării Naționale ”asigură întregul personal în activitate și în rezervă că depune toate eforturile pentru rezolvarea în interesul militarilor rezerviști a tuturor aspectelor semnalate, pe cale legală și în cel mai scurt timp posibil”.

Citiți comunicatul integral aici