ApărareȘtiri

UPDATE: CSAT, ședință de urgență pentru avizarea bugetelor de apărare și securitate pe 2020 / Apărarea păstrează 2 la sută din PIB

Ședință a CSAT (Foto: presidency.ro)

Consiliul Suprem de Apărare a Țării s-a întrunit marți pentru avizarea bugetelor pe 2020 ale instituțiilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale.

În cadrul ședinței a fost discutat proiectul cu propunerile de buget pentru anul 2020 ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ale Serviciului de Protecție și Pază.

Documentul a fost avizat favorabil de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Astfel, Ministerului Apărării Naționale i s-a menținut alocarea și în anul 2020 a 2% din PIB, procent convenit prin Acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare. Fondurile avizate vor permite finanțarea derulării programelor de înzestrare a Armatei României.

Sumele avizate pentru celelalte instituții din domeniul apărării țării și securității naționale vor asigura îndeplinirea misiunilor și obiectivelor stabilite și asumate de către acestea.