InfrastructurăȘtiri

COVID-19, România: Premierul interimar Ludovic Orban este în auto-izolare la reședința sa. Iohannis l-a desemnat din nou pe Orban ca prim-ministru.

Sursa: digi24.ro

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că intră de vineri în auto-izolare la reședința sa, Vila Lac 1, după ce un senator al PNL, contraamiralul(r) Vergil Chițac a fost diagnosticat pozitiv cu coronavirus.

  • Între timp, președintele Iohannis l-a redesemnat pe Orban în funcția de premier. ”Posibil deja mâine să avem votul de învestire. Mă aştept de la toţi politicenii responsabili să fie parte a acestui efort comun de finalizare a acestei crize, astfel încât să putem să ne concentrăm 100% pentru combatarea coronavirusului”, a declarat președintele.

Orban a precizat că în autoizolarea de 14 zile intră toți membrii BPN al PNL și toti senatorii PNL.

El a mai spus că a cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL.

”Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. Nu mergem la consultări la Cotroceni, ar însemna să expun persoana președintelui”, a precizat Orban, care a adăugat: ”Ședințele de guvern se vor putea ține peste o perioadă, după ce vom avea diagnosticele. E aproape implementat sistemul electronic de teleconferință la guvern”.

  • “Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcţiei de Sănătate Publică şi am încredere că totul se va rezolva cu bine”, a scris senatorul PNL Vergil Chițac pe Facebook.
  • MAE recomandă cetăţenilor români care se află în scop turistic sau tranzitează Spania, Franța şi Germania ca, în contextul evoluţiilor epidemiei cu COVID-19 la nivel european, să ia în considerare scurtarea şederii şi revenirea de urgenţă în România.