ApărareInfrastructurăȘtiri

Coronavirus: Un avion C-17 Globemaster III al NATO a adus 45 de tone de echipament medical de la Seul la București – DATE TEHNICE

C-17 Globe Master III (NATO)

O aeronavă de transport strategic C-17 Globemaster III a NATO a adus aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București, achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră, a anunțat MApN.

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic, anunțat Ministerul Apărării.

Date tehnice C-17 Globe Master III (sursa: US Air Force)
Rol: Avion de transport strategic
Design: Boeing (SUA)
Echipaj: 3
Anvergură: 51,75 de metri
Lungime: 53 metri
Greutate maximă la decolare: 265.000 de kilograme
Propulsie: 4 motoare Pratt & Whitney F117-PW-100
Viteză: 830 kilometri/oră
Rază de acțiune: Globală, cu ajutorul realimentării în zbor
Plafon de zbor: peste 13.000 de metri
Capacitate de transport: 100 de militari; 77.000 de kilograme de marfă

Avon de transport C-17 Globe Master III (USAF)