IntelligenceIT&CȘtiri

Conturi presupus furate de la Institutul de Virologie Wuhan sau Fundația Gates, distribuite pe site-uri neo-naziste

Sursa: Army Cyber Command

Activiști de extremă dreapta au distribuit pe pagini de internet și forumuri neo-naziste aproximativ 25.000 de adrese de e-mail și parole ce ar fi fost furate de la entități despre care circulă diverse teorii ale conspirației privind pandemia de coronavirus, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Fundația Gates sau Institutul de Virusologie de la Wuhan, informează SITE Intelligence, o organizație care monitorizează activitatea grupărilor extremiste, inclusiv cele jihadiste,

Potrivit SITE, scopul răspândirii în cercurile neo-naziste a zeci de mii de informații sensibile despre personalul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Centrului pentru Controlul și Prevenirea bolilor (CDC) din SUA, Fundației Gates și a unui laborator de virusologie din Wuhan (China) ar fi acela de a hărțui aceste organizații aflate în centrul teoriilor conspirației cu privire la noul coronavirus, care circulă în rândul activiștilor de extremă dreapta, relatează Business Insider, The Washington Post și Le Parisien.

Până în acest moment nu este clar de unde au fost obținute aceste date, însă există indicii că aceste informații erau deja cunoscute de mai mult timp, iar în acest caz pare să fie mai degrabă vorba de adunarea acestor infirmații într-o singură bază de date. Așadar, cel mai probabil o parte dintre aceste informații nu mai sunt valabile sau nu sunt autentice.

Organizația Medicală a Sănătății a anunțat că a verificat toate conturile active de e-mail folosite de OMS și nu a găsit indicii că vreun cont ar fi fost compromis. Un răspuns similar a venit și de la fundația lui Bill Gates, fondatorul Microsoft.

Rita Katz, directorul executiv al SITE, a declarat că “neo-naziștii și adepții supremației rasei albe” au distribuit “în mod agresiv” informațiile pe diverse platforme online, cum ar fi 4chan, Twitter sau Telegram.