ApărareȘtiri

Contractul pentru noile corvete ale FNR se va semna cu Naval Group, ”imediat” ce se vor încheia litigiile din justiție

Foto: Guvernul României

Contractul pentru construcția celor patru corvete pentru Forțele Navale Române va fi semnat cu Naval Group ”imediat ce se vor termina” litigiile din instanță, a declarat luni seară, la Paris, premierul Ludovic Orban.

“În ceea ce priveşte cooperarea în domeniul militar, am abordat subiecte la zi cum este contractul privitor la corvete. Şi aici am prezentat punctul nostru de vedere. Au fost mai multe procese care au fost declanşate de un competitor împotriva deciziei de adjudecare a contractului care a fost luată de comisia de licitaţie. Imediat ce se vor termina aceste litigii în instanţă, din punctul nostru de vedere, suntem gata să semnăm contractul, pentru noi fiind extrem de importantă semnarea şi realizarea acestui contract, construcţia celor patru corvete, care sunt extrem de importante în dispozitivul strategic al României la Marea Neagră”, a declarat prim-ministrul român, citat pe gov.ro.

Premierul Orban a mai comentat, răspunzând unei întrebări: ”Sigur, am discutat și alte detalii legate de posibile colaborări în domeniul militar care sunt binecunoscute. Interesul de participare la programul de înzestrare îl apreciem, dar sigur că pe multe din programele de înzestrare sunt proceduri competitive în care contează calitatea ofertei și deciziile se iau în funcție de aceste oferte care vor fi făcute, indiferent de domeniul de înzestrare”.

Agerpres reamintește că pe 23 iulie, la Constanța, premierul spunea: ”Procesul principal, şi anume contestaţia împotriva deciziei de adjudecare a contractului către consorţiul Naval Group – Şantierul Naval Constanţa a fost respinsă prin hotărâre judecătorească definitivă. Din punctul meu de vedere, se pot începe negocierile finale în vederea semnării contractului de construcţie, chiar dacă mai există litigiul care, repet, nu mai are niciun fel de temei”.