IT&CȘtiri

Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), anulat după ce mai multe firme au renunțat să mai participe pe fondul panicii generate de epidemia COVID-19

OPC España
  • Facebook, Amazon, Intel, Vodafone, Deutsche Telekom, Sony, LG sau Nokia sunt printre marile companii care și-au anulat prezența la târgul industriei telecom.
  • Huawei era singura mare firmă de telecomunicații care intenționa să participe.

Ediția din acest an a Congresului Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), cel mai mare târg anual din domeniul telecomunicaţiilor, a fost anulată după ce mai mulți expozanți au renunțat să mai participe din cauza temerilor generate de epidemia cu noul coronavirus (COVID-19) din China, informează The Guardian.

Asociația internațională a operatorilor mobili (GSMA), care organizează evenimentul, a comunicat miercuri seara că a trebuit să anuleze ediția din acest an a congresului, după ce peste 40 de companii s-au retras, citând motive de siguranță și sănătate.

La eveniment, care era programat să se desfășoare la Barcelona pe 24-27 februarie, erau așteptați peste 100.000 de vizitatori din întreaga lume, inclusiv 5.000-6.000 din China.

Printre numele mari care și-au anulat prezența se numără BT, care deține firma de telefonie mobilă EE, Facebook, Nokia, Ericsson, Intel, Cisco, Amazon, Vodafone sau Deutsche Telekom.

Gigantul chinez Huawei era singura mare companie care nu și-a anulat planurile de participare la MWC, informează Deutsche Welle.

Noua tulpină de coronavirus, denumită COVID-19, a infectat până acum peste 45.000 de oameni și a provocat decesul a peste 1.100 de persoane. Majoritatea covârșitoare a pacienților și victimelor fiind în China.