ApărareȘtiri

Confesiunea lui Vasile Dîncu: Despre cărți, ca niște soldati, idei, ca niște arme, proști și ticăloși

Foto: Facebook.
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a vorbit despre cărțile care ”te așteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație” și despre ”arma cea mai tare de pe lume: ideea”, descriind sentimentele pe care le-a trăit într-o librărie,  în ultima postare din pagina personală de pe o rețea de socializare.

”Aici nu se aude vocea idioților, linistea este intreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărtile te asteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație (…) Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici (…) Aici mediocrii și impostorii nu se vor intâlni niciodata cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea”, a scris ministrul Apărării.

Pe ordinea de zi a ședinței de luni a Camerei Deputaților se află un punct referitor la ”dezbateri politice cu participarea domnului Vasile Dîncu, ministrul apărării naţionale, la solicitarea Grupului parlamentar al USR”.

Presa de luni relatează, citând surse guvernamentale, că ministrul este așteptat și la o discuție cu premierul Ciucă, după ce unele declarații ale sale privind războiul din Ucraina au atras criticile președintelui Iohannis, dar și ale președintelui PSD Marcel Ciolacu. De asemenea, se spune că ministrul va pleca într-o vizită în Georgia, care pănă la această oră nu a fost anunțată oficial de MApN.