EnergieȘtiri

Companiile E-Distribuție investesc 100 de milioane de euro în modernizarea rețelelor din București și 10 județe

Companiile E-Distribuţie (filialele de distribuţie a energiei din grupul Enel România) vor investi pe parcursul acestui an 483 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) în modernizarea reţelei electrice din Bucureşti şi din cele zece judeţe în care îşi desfăşoară activitatea, a anunțat compania.

Valoarea programelor de modernizare din acest an se adaugă investiţiilor cumulate de 2,025 miliarde de lei realizate de E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Muntenia în perioada 2015-2019.

Programele de investiţii derulate de E-Distribuţie au ca scop modernizarea staţiilor de transformare, prin introducerea lor în sistemul Telecontrol, care permite controlul de la distanţă al dispozitivelor de întrerupere şi manevră din reţeaua electrică şi prin înlocuirea transformatoarelor şi a altor echipamente.

E-Distribuţie investeşte în înlocuirea liniilor electrice, în supravegherea video a staţiilor şi în instalarea de contoare inteligente. Anul acesta, E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat vor instala peste 170.000 de contoare inteligente, printr-o investiţie de peste 56 de milioane de lei.

În Bucureşti, E-Distribuţie Muntenia urmează să modernizeze 9 staţii de transformare, mai multe treceri la 20 kV, precum şi o serie de linii de medie tensiune. În judeţul Giurgiu, vor fi modernizate două linii de medie tensiune şi sunt planificate investiţii în liniile joasă tensiune în mai multe localităţi. În Ilfov, investiţiile vizează, printre altele, modernizarea unei staţii de transformare şi a trei linii de medie tensiune.

Reţelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuţie numără 286 staţii de transformare şi 23.575 posturi de transformare, care distribuie în jur de 15 TWh de energie electrică în fiecare an, prin peste 128.000 de kilometri de linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune.

  • Comunicatul companiei, aici