EnergieInfrastructurăȘtiri

Compania energetică de stat din Ungaria intenționează să se extindă pe piețele din regiune, inclusiv în România

Foto: transgaz.ro

Compania ungară de energie MVM Zrt. intenționează să se extindă în special pe piețele din Balcanii de Vest, dar studiază posibilitatea efectuării de achiziții și în România sau Cehia, a declarat directorul general al firmei, Gyorgy Kobor, într-un interviu pentru agenția de știri Bloomberg.

Kobor a refuzat să comenteze informațiile potrivit cărora MVM se numără printre companiile care au prezentat oferte pentru activele din România are grupului ceh de energie CEZ.

De asemenea, Kobor a mai afirmat că proiectele de gaze naturale ale României din Marea Neagră ar putea fi o modalitate valoroasă prin care MVM ar putea să diversifice aprovizionarea cu energie a Ungariei. Firma a semnat deja un contract pe termen lung pentru trei miliarde de metri cubi de gaz pe an şi așteaptă stratul producției în zonele gazeifere pontice.

Serbia este privită ca o poartă importantă către piețele din Bosnia, Muntenegru, Macedonia de Nord și Bulgaria, a declarat Kobor.

MVM, care a semnat, în luna iunie, acorduri de cooperare cu companii de stat din Serbia, va înființa o filială la Belgrad în septembrie, al treilea birou străin al companiei ungare, după Bruxelles și Moscova.

În timp ce Ungaria așteaptă să importe gaz natural din România și Croația, MVM continuă și planurile pentru încheierea unei acord cu Rusia privind furnizarea de gaz pe termen lung, după 2021.