ApărareȘtiri

Compania Damen livrează pe 13 februarie prima navă de patrulare construită în România pentru Pakistan, în cadrul unei ceremonii la Constanța

Sursa: Damen

Nava de patrulare ʺPNS YARMOOKʺ, de tip Offshore Patrol Vessel 1900, care a fost construită de Şantierul Naval Damen Galaţi pentru Forțele Navale ale Pakistanului, este livrată joi în cadrul unei ceremonii la Constanța.

Ceremonia are loc joi, 13 februarie 2020 cu începere de la ora 11.00 ȋn Portul Constanţa.

La eveniment participă conducerile Forțelor Navale Române și Forțelor Navale din Pakistan

Potrivit unui comunicat al Ministerului Producției de Apărare de la Islamabad din 2018, cele două nave de patrulare achiziționate de la Damen vor fi folosite pentru “operațiuni antinavă [și] antiaeriene, operațiuni de securitate maritimă, operațiuni cu elicoptere pe timp de zi / noapte , misiuni de căutare și salvare în luptă, și supraveghere și operațiuni de colectare de informații”, potrivit presei pakistaneze.

În ceea ce privește caracteristicile, navele de tip OPV au o lungime de 90 metri, viteza maximă de 22 de noduri și un deplasament total 1.900 tone.

Ulterior, Forțele Navale ale Pakistanului au anunțat caracteristici revizuite, spunând că navele sunt similare corvetelor, având un deplasament total de 2.300 de tone.

Pe baza specificațiilor anunțate de Forțele Navale ale Pakistanului, navele de tip OVP 1900 pare să fie o variantă a modelului Damen OPV 2400, care are un echipaj de 60 de persoane și poate opera elicoptere navale Sea King sau NH90, relatează Quwa News.