Apărare

Compania Blue Space Technology a livrat MApN un poligon de antrenament cu armament ușor

Compania românească Blue Space Technology a livrat MApN în luna aprilie un poligon de antrenament cu armament ușor, conform unui comunicat trimis Umbrela Strategică.

În proiect au fost înglobate cele mai noi tehnologii pentru poligoanele de antrenament, incluzând sisteme inteligente de ținte și cărucioare automate montate pe structuri tip carusel, prin intermediul cărora personalul de tragere va putea experimenta dinamica realistă a unui exercițiu de tragere.

Sesiunea de antrenament este  gestionată permanent prin sistemul de control/acces, comunicând constant cu toate terminalele poligonului.

Prin intermediul sistemului de control sunt generate  scenarii de luptă variate, simulate într-un ”mediu real și pragmatic”.

 Soluția  arhitecturale de protecție balistică a zonei de tragere  a fost construită prin parteneriatul între Ubitech Construcții SRL, Ascon Serv SRL și Leviatan Design SRL. 

Obiectivul nostru este să susținem activitatea MApN și să aducem un aport semnificativ în industria de apărare, prin tehnologii inovatoare, de ultimă generație, menite să îmbunătățească siguranța națională și capacitatea de răspuns a armatei române”, a declarat Constantin Pintilie, CEO și fondator al companiei.

Compania activează din 2016 în industria privată de apărare.