ApărareȘtiri

Comisia pentru Apărare a Camerei a rămas fără președinte, oamenii lui Orban au fost dați afară

Foto: stirileprotv.ro

Președintele Comisiei pentru Apărare a Camerei, Constantin Șovăială va fi ”trecut” la Comisia pentru știință și tehnologie, membru simplu, mișcare în urma căreia una dintre comisiile importante ale Camerei rămâne deocamdată fără președinte. Șovăială, deputat de Sibiu și fost ofițer de infanterie, face parte din grupul lui Ludovic Orban.

Un alt membru al grupului Orban, deputatul Antonel Tănase va ”trece” și el din Comisia pentru Apărare la Comisia pentru drepturile omului,  totîn calitate de simplu membru. Tănase, fost secretar general al guvernului este, încă, secretar al Comisiei de control a SIE (comisie comună cu Senatul).

În schimb, PNL îl va trimite în Comisia pentru Apărare pe deputatul Alexandru Andrei, parlamentar de Giurgiu, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură. El a mai fost deputat în legislatura trecută, dar din partea PSD, secretar și vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare. CV-ul lui Andrei nu figurează pe site-ul Camerei.

Mișcările de deputați vor fi deveni oficiale săptămâna viitoare, în urma unui vot în plenul Camerei.

Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților are 25 de membri, postul de președinte fiind alocat PNL. Între membrii comisiei se află fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor (care este vicepreșdinte), fostul premier Sorin Grindeanu, liderul deputaților PSD Alfred Simonis.

Și la Senat președinția Comisiei pentru Apărare este deținută tot de PNL, Pprin senatoarea Nicoleta Pauliuc, cunoscută drept o apropiată a ministrului demis al Apărării, Nicolae Ciucă, posibil viitor prim-ministru.