ApărareȘtiri

Comandorul Cătălin Micloș, pilot de F-16, comandantul Bazei 86 Aeriene Borcea, a devenit general de flotilă aeriană

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Micloș, comandantul Bazei 86 Aeriană (foto: Umbrela Strategică)

Comandorul Cătălin Micloș, comandantul Bazei 86 Aeriene Borcea, a devenit general de flotilă aeriană, fiind înaintat în grad printr-un decret prezidențial.

Președintele Iohannis i-a acordat gradul ” de general de flotilă aeriană – cu o stea domnului comandor Micloş Cătălin-Eugen din Ministerul Apărării Naționale”, se spune într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Comandorul Micloș a fost ”numărul 1” al primei escadrile de F-16 a aviației militare române.

Cătălin Micloș a fost pilot de MiG-21 Lancer la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii. În noiembrie 2014,  Constantin Andrei și Cătălin Micloș, pe atunci căpitani-comandori, au devenit primii piloți români care au zburat în simplă comandă cu F-16.

”Cred că am construit un nucleu dur a ce înseamnă F-16 în România . Cu sprijnul a tot ce înseamnă resurse umane din cadrul Forțelor Aeriene, a tot ce înseamnă constructori, pentru finalizarea obiectivelor de infrastructură, cu tot ce înseamnă sprijin logistic, cred că putem dezvolta acest nucleu dur”, spunea comandorul Micloș, în decembrie 2019, într-un interviu pentru Umbrela Strategică.

  • Decretele președintelui Klaus Iohannis , aici