IntelligenceȘtiri

Coducerea SRI a dat raportul despre Ucraina, situația din R.Moldova și conflictul din Israel

Foto: www.sri.ro

Conducerea SRI a fost audiată la comisia de control parlamentar în legătură cu evoluțiile conflictelor din Ucraina și Israel, și cu situația geopolitică din Republica Moldova, a informat, miercuri, comisia.

”Au fost atinse şi aspecte ale situaţiei geopolitice din Republica Moldova, subliniind faptul că România rămâne principalul sprijin al parcursului european.România continuă să sprijine Ucraina în legătură cu tranzitul de cereale şi materiale logistice din şi înspre tara vecină afectată de războiul de agresiune iniţiat de Federaţia Rusă.S-a discutat despre implicaţiile conflictului dintre Israel şi Hamas la nivel naţional şi regional”, a rezumat comisia parlamentară, într-un comunicat.

SRI i-a informat pe parlamentari că, în privința ultimului subiect, a inițiat și aplicat ”măsuri în vederea prevenirii manifestării riscurilor şi ameninţărilor de securitate pe teritoriul naţional”.

SRI a dat asigurări că, până în prezent, nu există informaţii care să reflecte prezenţa unor riscuri directe şi imediate la adresa securităţii naţionale.