Apărare

Ciucă: Vom întări relațiile de cooperare politico-militară cu Statul Israel

Foto: guvernul României

„Am atins un nivel ridicat al colaborării, reflectat și în dialogul strategic în domeniul apărării. România se angajează să continue și să întărească relațiile de cooperare politico-militară cu Statul Israel în cadrul formatelor deja existente”, a afirmat  miercuri ministrul Apărării Nicolae Ciucă, în  timpul întâlnirii cu vicepremierul și ministrul Apărării Benjamin Gantz.

Principalele subiecte abordate au vizat situația de securitate în regiunea Mării Negre și Mării Mediterane, extinderea cooperării în domeniul apărării, instruirea în comun, precum și continuarea dialogului strategic politico-militar româno-israelian.

Ciucă a subliniat nivelul crescut al cooperării bilaterale dintre cele două țări, în domeniul apărării, respectiv oportunitățile generate pentru consolidarea relațiilor existente în acest domeniu.

Un alt subiect abordat a fost cooperarea bilaterală în domeniile apărării şi medicinei, în special în segmentul tehnico-militar.

În context, partea română a adresat omologilor istraelieni invitația oficială de a participa la o nouă ediție a expoziției internaționale Black Sea Defence & Aerospace – BSDA 2021, dedicată industriei de apărare, securitate și aeronautică.