ApărareȘtiri

Ciucă și Cîțu, vizită la Scorpionii Roșii pentru a admira noile transportoare blindate PIRANHA V

Sursa: Facebook

Premierul României, Florin Cîțu, și ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, au efectuat marți o vizită la Craiova, ocazie cu care au vizitat și Batalionul 26 Infanterie “Scorpionii Roșii”, unde au inspectat și noile transportoare blindate PIRANHA V.

“La Scorpionii Roșii am văzut noile transportoare blindate pentru trupe, PIRANHA5, echipamente înalt tehnologizate, ieșite de pe poarta Uzinei Mecanice București. Un contract din care o importantă parte se întoarce în economia națională”, a afirmat ministrul Ciucă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Batalionul 26 Infanterie de la Craiova este prima unitate a Armatei Române dotată cu noul tip de blindate. Astfel, 36 de vehicule blindate PIRANHA V, fabricate în Elveția, au fost livrate batalionului de la Craiova la jumătatea lunii noiembrie.

România a comandat, de la firma GDELS-Mowag (General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH), un număr de 227 de transportoare, dintre care primele 36 fabricate în Elveția, iar 191 urmează să fie asamblate în România, la Uzina Mecanică București. Valoarea contractului se ridică la aproape 900 de milioane de euro.

De asemenea, cei doi oficiali au vizitat și centrul regional de depozitare a vaccinurilor anti COVID-19, amplasat la Spitalul Clinic de Urgență Militar Craiova, cât și Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu”, care va fi, din toamnă, cel mai modern colegiu liceal din România.