ApărareȘtiri

Ciucă: Se păstrează pensiile militare în actuala structură, sunt argumente și o decizie politică

Foto: Nicolae Ionel Ciucă Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că păstrarea pensiilor militare în actuala structură  este susținută cu argumente, inclusiv cele aduse prin studiul Băncii Mondiale, fiind vorba și de o decizie politică conformă cu contextul actual.

”(..) dincolo de orice, este vorba de o decizie politică în conformitate cu contextul actual şi sunt argumente, nu numai ale noastre, sunt argumente, inclusiv ale studiului Băncii Mondiale prin care păstrează pensiile militare în actuala structură. Cred că acelaşi lucru trebuie spus şi pentru personalul din Ministerul Justiţiei”, a spus Ciucă.

Ciucă a mai declarat că a ”simţit nevoia” să comunice în acest sens cu militarii prezenţi  la învestirea noului ministru al Apărării, pentru că ei aveau nevoie de un astfel de mesaj .

”Vedeţi, toate aceste zvonuri se duc şi produc o serie întreagă de atitudini şi decizii care nu sunt tocmai potrivite cu realitatea şi am vrut să combatem aceste zvonuri”, a motivat Ciucă.

El a precizat că ”partea de criteriu de vârstă care a produs o anumită temere în sistem este una care se va produce într-o abordare graduală, fără să existe o decizie abruptă în acest sens”, dar și că vor exista ”corecții”, astfel încât pensiile să nu fie mai mari decât salariul.

Declarațiile premierului au fost făcute după vizita la fabrica IVECO din Petrești (Dâmbovița).