EnergieInfrastructurăȘtiri

CEZ România a fost vândută către Maquarie Infrastructure and Real Assets .Tranzacția trebuie aprobată și de CSAT

CEZ Group a aprobat vânzarea activelor sale din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) , parte a Macquarie Group (Australia) a anunțat vineri compania.

Activele constau în 7 companii, inclusiv rețeaua de distribuție a energiei electrice, furnizarea de electricitate și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac.

CEZ rămâne activ în România, dezvoltându-și portofoliul de servicii energetice.

Documentele tranzacției au fost semnate vineri.

Încheierea tranzacției va fi supusă aprobării Autorității Europene Antitrust și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării din România, se spune în comunicatul de pe site-ul companiei.

Cele 7 companii vizate de tranzacție sunt: Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România.

MIRA este cel mai mare administrator de infrastructură din lume și este parte a Macquarie Group, o companie australiană de top 10 din punct de vedere al capitalizării de piață.

În prezent, portofoliul său de investiții cuprinde 12.4 GW de capacități de energie regenerabilă și rețele de distribuție a energiei electrice în Australia, Austria, Finlanda, Spania și SUA.

  • Comunicatul integral, aici