ApărareȘtiri

Cercetașii militari români și cehi s-au antrenat la ”Transylvanian Dragons 20”

Sursa: Forțele Terestre Române

Cercetaşii Batalionului 811 Infanterie “Dej”, și cercetaşii Batalionului 71 Mecanizat ”Siberian” din armata cehă au participat în perioada 2 – 8 februarie la exerciţiul „Transylvanian Dragons 20”, la cabana de instrucţie Stâna de Vale.

Militarii celor două armate au executat activităţi de instrucţie pe schiuri, instrucţie tactică, instrucţie sanitară şi tehnici de supravieţuire în teren muntos, în condiţii de izolare, pe timp de iarnă.

De asemenea, s-a desfășurat un exerciţiu tactic complex care a inclus executarea unui marş pe schiuri, în situaţie tactică, pe distanţa de 20 km urmat de stabilirea unui loc de rămânere peste noapte, ceea ce a presuspus construirea de adăposturi improvizate, procurarea şi prepararea hranei în condiţii de izolare.

Obiectivul principal al exerciţiului l-a constituit instruirea militarilor ambelor naţiuni pentru executarea în comun a misiunilor primite, armonizarea tehnicilor, tacticilor şi procedurilor şi realizarea coeziunii între militari, obiectiv care a fost îndeplinit în totalitate, în condiţii excelente”, conform unui comunicat al Forțelor Terestre Române.