ApărareȘtiri

Centrul de mentenanță F-16 de la Aerostar Bacău este în dezvoltare, primul avion intră în lucrări până la sfârșitul anului

Avioane F-16 la exercițiul Thracian Star (Aviano Air Base)

Centrul de mentenanță F-16 de la Aerostar Bacău este în dezvoltare progresivă, o parte din investițiile făcute de companie în primul semestru al anului fiind în ”setarea capabilităților” necesare, astfel încât primul F-16 al Forțelor Aeriene române să intre în lucrări la Bacău până la sfărșitul lui 2021.

Centrul se dezvoltă ”în mod progresiv prin alocarea şi instruirea personalului, fabricaţia şi achiziţia dispozitivelor şi bancurilor de testare şi crearea infrastructurii proprii de întreţinere a acestor aeronave”, se specifică în ultimul raport de activitate al Aerostar.

În primele șase luni ale anului, Aerostar a făcut și pus în funcțiune investiții de 3.61 milioane de lei, peste jumătate fiind în echipamente tehnologice, cifra de afaceri aferentă perioadei fiind de 174.7 milioane de lei, din care 65 la sută a provenit din vânzările la export.

Aerostar Bacău face parte din industria națională de apărare. Compania este listată la BVB, 71.4 la sută din acțiuni fiind deținute de IAROM SA București, 23 la sută de EVERGENT Investments Bacău și 13.3 la sută de alți acționari.

Aerostar furnizează servicii de reparație pentru avioane militare și reparație piese și componente electronice pentru avioane militare, modernizări, integrări și mentenanță pentru sistemele de aviație militară. Compania este și parte din lanțul global Raytheon de furnizare al sistemelor Patriot

.

suntem