ApărareȘtiri

Brigada de Gardă cumpără analizatoare de droguri și alcooltestere

Foto: Brigada 30 Gardă Oficial

Brigada 30 Gardă, în calitate de autoritate contractantă, cumpără analizatoare de stupefiante și aparate de detecție alcool, indică SEAP, ”echipamentele” urmând să fie folosite pentru dotarea serviciului de poliție militară al MApN ”în vederea executării misiunilor conform legilor în vigoare”.

Valoarea achiziției este de  38.650 de lei fără TVA, iar livrarea nu va depăși termenul de 15 octombrie a.c.

Brigada de Gardă va cumpăra minim 20 kituri complete cu accesorii incluse pentru identificarea a 8 clase droguri: amphetamine, metamphetamină, opiacee, cocaină, benzodiazepan, canabis, metadon, ketamină. Caracteristicile standard ale kiturilor sunt: greutate maximă de 5 kg, mediu de funcționare între 4°C și 40°C, durata unei testări complete maxim 10 minute,  posibilitate conectivitate transfer date pe PC.

De asemenea, vor fi cumpărate minin 100 de alcooltestere cu afișaj digital pentru uz profesional. Între caracteristicile standard sunt: senzor  electrochimic, interval de măsurare, până la 2,5 mg/l, temperaturi de funcționare: între – 5°C și + 50°C, 1500 de  testări cu acumulatorul încărcat, timp de pornire: 4 secunde, perioadă de analiză după proba de test: între 3 și 25 de secunde, timp de recuperare înainte de următoarea testare: între 20 și 120 de secunde.

Produsele vor avea un termen de garanție de minim 12 luni.

Brigada de Gardă este singura unitate a armatei care îndeplineşte misiuni de ceremonii şi onoruri militare la cel mai înalt nivel.