Știri

Boeing obține un contract de 900 milioane USD pentru a susține activitatea Stației Spațiale Internaționale până în 2024

Boeing, principalul partener al NASA pentru Stația Spațială Internațională (SSI) încă din 1993, va continua să furnizeze servicii de suport pentru operațiunile laboratorului orbital până în septembrie 2024, în baza unui contract în valoare de 916 milioane de dolari, acordat pe 15 iulie, se arată într-un comunicat al companiei.

Contractul, care continuă parteneriatul dintre Boeing și NASA, prevede printre altele, furnizarea de servicii de suport în domeniul ingineriei spaţiale, resurse şi asistență pentru personalul de la bordul SSI și va administra multe dintre sistemele stației.

Congresul, NASA și partenerii lor internaționali au convenit să extindă funcționarea SSI până cel puțin în 2024. Analizele structurale recente arată că stația spațială rămâne în sigură.

Implicată în zborurile spațiale cu echipaj uman de mai bine de 50 de ani, Boeing construiește în acest moment CST-100 Starliner, o navetă spațială care va permite SUA să trimită astronauți pe SSI.

Compania construiește, de asemenea, elementul central al sistemului NASA de lansare spațială (Space Launch System), o rachetă suficient de puternică să transporte navete spațiale către destinații dincolo de orbita Pământului, cum ar fi pe Lună și Marte.