ApărareȘtiri

Bluespace Technology lansează primul sistem de bruiaj drone realizat în România cu resurse locale

Foto: BS-JDP01, primul sistem anti-dronă integral românesc (BlueSpace Technology)

BlueSpace Tecnology lansează un nou produs inovator, sistemul de combatere a dronelor UAS, primul de acest tip fabricat în România, informează compania într-un comunicat trimis Umbrela Strategică.

Modelul BS-JDP01 este un echipament defensiv ne-cinetic, portabil și independent, destinat neutralizării vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) prin perturbarea principalelor semnale utilizate de sistemele UAS și S-UAS comerciale.

“Anunțăm cu mare entuziasm lansarea primului sistem anti-dronă realizat în România cu resurse locale. Produsul are o rază de acțiune de doi kilometri și a fost testat și evaluat pozitiv de către Ministerul Apărării Naționale. Un atribut important este acela că nu provoacă interferențe asupra rețelelor de comunicații existente în afara gamelor de operare.”, a declarat Constantin Pintilie, fondator al BlueSpace Technology.

Sistemul anti-dronă românesc, care utilizează antene directive cu polarizare circulară și lobi laterali reduși, este eficient asupra vehiculelor aeriene fără pilot care acționează individual sau în grup (swarm) și asigură perturbarea semnalelor în benzi de frecvență multiple, independente.

Echipamentul are un design ergonomic, fiind rezistent la factorii de mediu, șocuri, vibrații și nu necesită instruire specială îndelungată, modul de operare fiind de tip ”ochești-și-tragi”.

“Suntem o echipă dinamică, cu o politică de dezvoltare continuă a produselor și iată că activitatea intensă a departamentului nostru de Cercetare-Dezvoltare ne permite să ne adaptăm permanent la noile tehnologii. Primul sistemul anti-dronă românesc este destinat atât pieței naționale, cât și celei internaționale.”, a mai declarat Constantin Pintilie, fondator al BlueSpace Technology. (Mai multe informații despre companie: www.bstech.ro)