Apărare

Blindatele CV90 ale armatei olandeze vor fi echipate cu sisteme de protecție activă și dispozitive electro-optice de țintire de la Elbit

CV90 (BAE Systems)

Elbit Systems Ltd. va furniza sisteme de protecție activă și dispozitive electro-optice de țintire pentru mașinile de luptă pentru infanterie CV90 ale Forțelor Terestre Regale Olandeze (RNLA), în baza unui contract în valoare de aproximativ 82 milioane de dolari, potrivit unui comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

Contractul a fost atribuit firmei israeliene de către BAE Systems Hägglunds, care coordonează programul de modernizare a vehiculelor blindate CV90, și prevede echiparea acestor mașini de luptă pentru infanterie cu sisteme de protecție activă Iron Fist și dispozitive electro-optice de țintire Commander Open Architecture Panoramic Attractions (COAPS).

Termenul de executare al contractului este de patru ani și jumătate.

Iron Fist este un sistem care utilizează senzori optici, radare de urmărire, lansatoare și contramăsuri pentru a contracara amenințările la o distanță sigură, cu penetrare reziduală neglijabilă.

Commander Open Architecture Panoramic Attractions (COAPS) este un dispozitiv de țintire modular, stabilizată pe două axe, care facilitează calculul pentru controlul focului și ochirea la distanțe mari, atât pe timpul zilei, cât și al nopții.

“Suntem încântați de oportunitatea de a coopera cu BAE Systems Hägglunds și de a sprijini acest program important de modernizare a RNLA”, a declarat Yehuda (Udi) Vered, directorul general al Elbit Systems Land.

În luna ianuarie, Olanda a acordat grupului BAE Systems un contract în valoare de 500 de milioane de dolari pentru modernizarea blindatelor Combat Vehicle 90 (CV90) din dotarea armatei regale olandeze. Contractul prevede dotarea a 122 de vehicule CV90 cu turele noi și alte echipamente.