EnergieȘtiri

BERD vrea să participe la listarea la bursă a Hidroelectrica

Sursa: wall-street.ro

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a trimis autorităților române o scrisoare de intenție în care își exprimă dorința de a participa la procesul de listare la Bursă a companiei Hidroelectrica.

”Așa cum spuneam la preluarea mandatului că îmi doresc să ducem la îndeplinire listarea Hidroelectrica la bursă, am început să facem pași concreți în acest sens.(…) am anunțat că avem o scrisoare de intenție din partea BERD, care dorește să fie parte la acest proces, să participe la o prelistare, un pachet de minim 5%, care să crească valoarea companiei. Hidroelectrica este o bijuterie, este producător de energie verde, iar alăturarea BERD la acest proces va fi un câștig. Statul român va deține pachetul majoritar de acțiuni în urma acestei listări pe bursă”, a scris luni ministrul desemnat al Economiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 80% din compania Hidroelectrica, în timp ce restul de 20% aparţine Fondului Proprietatea (FP). Valoarea companiei este de aproape 20 miliarde lei.