ApărareȘtiri

Avioanele canadiene Hornet dislocate la Mihail Kogălniceanu s-au antrenat pentru misiuni de atac la sol la mică înălțime în România

FOTO: NATO Air Command

Avioanele canadiene CF-188 Hornet, dislocate la baza Mihail Kogălniceanu din luna septembrie, s-au antrenat pentru misiuni de atac la sol la mică înălțime, sub coordonarea specialiștilor în controlul terminal al misiunilor de sprijin aerian apropiat (JTAC) din cadrul Forțelor Armate Române și aviației SUA, a anunțat Comandamentul Aerian Aliat.

Integrarea aer-sol este un element crucial al operațiunilor aliate multidomeniu, se mai arată în comunicat.

Specialiștii JTAC sunt militari calificați să direcționeze acțiunea aeronavelor de luptă care efectuează misiuni de suport aerian apropiat și alte operațiuni aeriene ofensive. Aflați în poziții înainte, pe în apropierea liniei frontului sau chiar în spatele liniilor inamice, specialiști JTAC au rolul de a comunica direct cu piloții și să-i îndrume către țintele lor de la sol.

Un detașament canadian, format din aproximativ 150 de persoane cu șase avioane de luptă CF-188 Hornet, efectuează misiuni de poliție aeriană în România și spațiul pontic în perioada septembrie-noiembrie.

Este pentru cea de-a șasea oară când piloții canadieni trimit avioane de luptă pentru efectuarea serviciului de poliție aeriană în arealul pontic.

Avioane canadiene CF-188 Hornet (NATO Air Command)